Doe maar Dublin

Dublin it is! 5 kwartier vliegen en we staan op Ierse bodem. Half uurtje later lopen we in de stad. Dublin is gemoedelijk, klein en kompact en biedt voor elke groep wat wils. Het is een krachtige stad met volkse buurtjes waar de live muziek uit de talloze pubs klinkt. Het Guinnes vloeit, lekker spul. Dublin is ook een stad met veel groen, parken bij de vleet waar je heerlijk kan toeven. Net buiten de stad snuif je al snel de countryside van Ierland op, je bent zo in de Wicklow Mountains. Aanrader is om de Howth Cliff Walk te lopen en daarna je vingers af te likken bij de Fish&Chips in het gelijknamige dorp. 

De activiteiten waar je aan kan denken bij een bezoek aan Dublin zijn legio en bieden voor elk wat wils.  

Natuurlijk mag een bezoek aan het Guinness Store House niet ontbreken, kun je met het locale team een potje hurling spelen, en kun je een muzikale pub crawl doen, dat is makkelijk teambuilden! De stad per benenwagen verkennen is prima te doen en er valt van alles te zien en te beleven. Zo vonden wij middenin de stad het monument “The Spire”, gaaf hoor!

Qua accommodatie komt het helemaal goed, genoeg goede hotels in de stad, of je kiest voor een buitenverblijf in één van de Ierse kastelen. Dat is weer eens wat anders. Mocht er een congres op de agenda staan dan heeft Dublin een prachtig high-tech congrescentrum, Convention Centre Dublin (CCD). 

Kortom, heeft u al zin in Dublin? 

 

Temple Bar

upload.jpg

Ha’penny Bridge

upload.jpg

Dublin Street Art

upload.jpg

The Spire

upload.jpg

De beelden van Dublin

upload.jpg

Viking for a day

upload.jpg

Zin in een potje Hurling?