Touchdown Tokyo

Wat een ervaring hier te zijn en te lopen. TOKYO! Voor één van mijn dierbare klanten staat deze 'bucket list' reis gepland in het najaar van 2019. Genoeg reden om af te reizen naar dit fantastische land. Een incentive bestemming 'pur sang'. 

Een verblijf in Tokyo is een spectaculaire belevenis. Er zijn zoveel verschillende wijken, ieder met zijn eigen charme. Wij starten onze inspectiereis bij de Tokyo Skytree. Op 634m hoogte beneemt het uitzicht je de adem en krijg je gelijk een goed beeld van de grootte van deze wereldstad. In de wijk Sakusa bezoeken we de Senso-ji tempel. Onze eerste culturele bezoek is een feit. Ons eerste kodak moment volgt in de tuinen van het Keizerlijk Paleis.

Vol verbazing en met open mond liepen we in het Akihabara Electric Town district. Bizarre billboards, gevels vol manga figuren, enorme gokpaleizen waar de Japanners fanatiek een poging wagen. Sexy serveersters verleiden de menigte om vooral een bezoek te, brengen in een 'Maid Cafe'. Wij deden mee aan de gekte en belanden in een Monster café. Wat een belevenissen! 

In Shibuya wacht het allerdrukste kruispunt van de wereld op ons. Een toonbeeld van de Japanse efficiëntie. Het is zo'n belevenis dit kruispunt over te steken dat we het een paar keer overdoen. Eventof Tip : vanuit het nabijgelegen metro station heb je op de 2e verdieping een weergaloos uitzicht op deze straat. 

Shinjuku bombarderen wij als onze favoriete wijk. Een tikje zondig, maar ook dat hoort bij Tokyo. We knijpen wel een oogje dicht. Hier kun je uitgaan tot in de vroege uurtjes in de kleine zijstraatjes van alle neon. In Yakatori Alley prikken we een stokje en drinken Sake. Kansei o ageru!

Na een prima nachtrust en dito ontbijt in Grand Palace Tokyo zijn we helemaal weer fris en fruitig. 

Twee musea staan op het programma zodat we de juiste kunnen kiezen voor de groep. Dat wordt nog lastig want beide zijn fenomenaal. In de nieuwe high tech wijk Odaiba wacht ons het Digital Art Museum. Dit bezoek zullen wij niet snel vergeten. Zo mooi, betovering alom! Daarna volgt het Miraikan Science museum. Het geeft een ware insight in de wijze waarop Japan voorligt op het gebied van wetenschap en innovatie. We maken o.a. kennis met de robot Asimo en er is een fascinerende uitleg over wat er gebeurd als je een internet pagina bezoekt.    

We spenderen de middag zoals dat alleen in Japan kan. We gaan real live MarioKarten! Hilariteit alom want eerst kies je je favoriete MarioKart  kostuum, om daarna door de drukke straten van de stad te gaan racen. Hier kunnen wij met recht spreken over een Eventof-a-lifetime!  

Uiteraard word er tijdens deze inspectie reis voldoende tijd besteed aan het vinden van de juiste restaurants voor lunch en diner. Eventof selecteert een goede mix tussen modern en authentiek, Westers en Japans. Als de zon ondergaat maken we een Tokyo Bay Dinnercruise met Karaoke Bar. Zing je een liedje voor mij? 

Tokyo is een beleving in de overtreffende trap. De mensen in al zijn hoedanigheden, de efficiency, de gekte, de mystieke tempels, het fantastische eten, het maakt een onwisbare indruk. Bent u ook toe aan een onvergetelijke verademing-van-de-zaak? Eventof weet de juiste plekken te vinden en stelt graag een programma voor u samen. 

Eventof reisde verder in dit fascinerende land. Een verblijf in een traditionele Ryokan in Hakone, zicht op Mount Fuji en 'bucket list' Kyoto staan op de agenda. Hierover meer in een volgende Blog! Arrigato! 

 

upload.jpg

Uitzicht vanuit Tokyo Skytree

upload.jpg

Real Live MarioKart

upload.jpg

Mystiek Tokyo

upload.jpg

Dinner Cruise Tokyo Bay

upload.jpg

Gekkigheid in Harajuku

upload.jpg

Magie in het Digital Art Museum

upload.jpg

Gevels van het Akihabara district

upload.jpg

Kodak Moment voor het Keizerlijk Paleis