Droomreis India

India will always be a part of our family

In december 2018 maakte Eventof met haar gezin een reis door Goa en Kerala.

Lees in dit blog mee over onze eerste week!

We hebben een lange spannende dag gehad!! Bezoek gebracht aan de doopkerk van Bart waar hij het geboorte register heeft kunnen inzien. Zwart op wit zijn naam, geboorte en doop datum deed hem veel goed. Mensen welwillend om te luisteren en mee te denken, het is een speld in een Indiase hooiberg en dat is een soort van lastig!

Dik 2 uur gereden om het adres (buurt) wat we hadden gekregen via de kerk op te zoeken. Het leek spoorloos wel. Chauffeur, geraakt door 't verhaal deed alle moeite om te vertalen en mee te helpen. Lokale markt, de groentestal, de bar, de apotheker die iedereen kent.. Bart ging met chauffeur van hot naar her en werd ook wel van 't kastje terug naar de muur gestuurd.. Toch leek het moment dan opeens heel dichtbij. Steeds de naam Julia Teles noemen.. De blikken van de mensen.. Herkenning of toch niet?

Uiteindelijk ook in dit dorp naar de kerk waar de priester ons hartelijk ontving, maar ook daar ging de klok niet luiden. Geen mama gevonden maar wel veel lieve mensen die Bart willen helpen dus wie weet, gebeurt het wonder nog.

Next stop Mandala! We genieten van deze prachtige plek!

Ik werd vanmorgen wakker in de vroegte van het zonlicht dat gefilterd door de vele prachtige palmbomen naar binnen straalt. Het resort is zo groen en tropisch! Hijs me in yoga kleding en loop de trappen af naar de tuin waar de shala staat. 2 uur Hatha yoga! Een gong meditatie sluit de sessie af, bij het chanten OHM voel ik emoties. geen pijn of verdriet, het is leven! Ontbijt met de boys, healthy juices op het menu, een goede start. Buddha en Guru trouw onder de tafel, alsof het nooit anders is geweest. We maken een plan en chillen op het strand gaat 't worden na een lange dag in de auto gisteren met vele indrukken.

Via een prachtig yoga resort (Ashiyana) via de brug en door een lokaal wijkje komen we uit op het grote, brede strand van Mandrem. We lopen een stuk, allen met eigen rugzak en nestelen ons dan op de bedjes die er staan. 't is India, de bedjes zien er gammel en vol verhalen uit, heerlijk! De golven lonken, spelen is wat we doen en geluksmomenten komen voorbij. Zo slijten we de dag met ook de Ajax bal erbij, voor een vertrouwde keepers duik en overspelen. Lunch met rijst, burgers en smoothies..

En ook deze dag eindigt met de zon die we in de zee zien zakken, de trommels 🥁 komen erbij, de locals spelen een potje cricket, de honden stuiven heen en weer. Netten worden gehesen in de boot, na zonsondergang gaan de mannen de zee op voor de verse vangst. Bart en Roog spelen een pot volleybal met het lokale team. Wij nemen de brug bij Dunes, een cozy restaurant, waar we pannenkoeken eten en appeltaart toe, ja echt waar!

Vandaag verkassen we naar een nieuwe plek in Goa. Naar het Zuiden waar LALALAND op ons wacht... 😜


Corien Stembert